FOGFRIA GOLV

Vi bygger eller renoverar fogfria massagolv med polyuretan (PU) eller epoxi

Massagolv är ett samlingsnamn för flera av våra materialtyper: epoxi, akryl och polyuretan och ger flera fördelar jämfört med betonggolv. Det är lättstädat, hygieniskt och tåligt mot kemikalier. Kulör utseende och funktion kan varieras. Färgvalen är oändliga och golvet kan även göras med struktur för halkskydd. Ytskiktet ger en vacker och fogfri struktur och är betydligt tjockare och mera hållbart än vid en traditionell renovering. Se våra före- och efterbilder här intill!

Fyra materialtyper

Epoxiplast – Den vanligaste typen av plast vi använder. Mer flexibel i funktion och färg än andra härdplaster. Antalet olika golvsystem är enormt, men vi rekommenderar “Flowcrete Compact” golven.

Akrylplast – Akrylen har extremt kort härdningstid. Efter att golvet är lagt tar det i snitt enbart två timmar innan man kan gå på golvet. Ett golvsystem vi rekommenderar är “Flowcrete Duracon”.

Polyuretanplast – (PU-golv) är mekaniskt flexibla och stryktåliga. PU används i industriella och publika miljöer där punktbelastningen är hög, exempelvis parkeringshus. En av våra produkter är “Flowcrete Deckshield ID”.

Seamless Cork – Ett naturligt hartsbaserat fogfritt golv gjort på linolja, trämjöl, kork, naturliga fyllmedel och pigment. Framtaget av Dr. Schutz i Nederländerna.

För mer information om rätt materialval, läs mer under respektive produktsida för Epoxigolv, PU-golv eller Seamless Cork och kontakta oss.

Lär i videon hur du både renoverar och får egen design på ditt fogfria golv.