Vi bryr oss om golv!

Behöver man byta slitna golv?

Nej, ni kan tryggt behålla era golv! Eftersom ni inte behöver anlita golvläggare för att lägga nytt golv så kan verksamheten fortsätta utan avbrott. Utan att störa era hyresgäster bygger vi upp ett nytt starkt skyddande skikt på golvet/mattan. Vi använder samma metod som golvfabrikanten; ytrenoverar med UV-härdande lacker och återskapar golven till nyskick.

Vilka typer av golv kan renoveras?

Vi renoverar alla typer av golv såsom plastmattor, vinylgolv, linoleumgolv, trägolv, linolim, gummi och plastgolv, industrigolv och sportgolv. Även riktigt gamla slitna linoleum och plastgolv.

Hur går processen till?

Inför alla uppdrag besiktigar vi objektet, vi granskar och ger ett utlåtande om golvet kan restaureras. Eventuella skador, genomslag eller torrsprickor kan vi laga. Renoveringen görs oftast över en helg och påbörjas med att tom lokal först grov städas. Därefter fortsätter vi med att:

Linoliumgolv, Plastmatta
 • Mätning av fuktkvot
 • Sanera golven från polish
 • Avfuktare torkar golven, fuktkvot mäts
 • Golven slipas, dammsugs och moppas rena
 • Två till tre lager lack appliceras
 • Mellan varje lager torkar lacken och fukthalt kontrolleras
Trägolv
 • Slipa golvet i tre steg. Vi arbetar med dammfri slipning genom att använda modernaste dammsugare och tränad operatör.
 • Dammsugning sker mellan varje slipmoment.
 • Golvet torr moppas.
 • Skador lagas, hela golvet kan spacklas.
 • Kulör kan ändras genom att applicera vald olja.
 • Ytrenoveringen avslutas med applicering av två till tre lager lack. Därefter är golvet färdigt och kan omgående beträdas.
ESD-golv
Före

Ytan har förlorat sin ledningsförmåga. Golvet är slitet och det syns skomärken. Tejprester och hjulspår gör golvet svårt att städa.

Efter användning av Clean & Strip våtslipas golvet. Golvet är då fritt från damm och smuts så golvet kan målas med antingen ESD Base Coat eller ESD Colour Base beroende på vilken effekt man önskar.

Esd Base Coat:

Gör det möjligt att bevara golvets befintliga utseende, då det är transparent med antistatisk funktion. Däremot används ESD Color Base om ett nytt utseende önskas på golvet.

Topplack ESD Topcoat:

Efter en kort torktid appliceras det översta lagret av det mycket slitstarka, ledande täckskiktet. Det ger ett långsiktigt skydd mot skador, smuts och säkerställer enkelt underhåll och rengöring.

Efter:

Den antistatiska funktionen är återställd enligt IEC EN 61340-5-1 och ANSI 20.20.
Golvet ser ut som nytt.
Gropar och andra skador i golvet är utjämnade.
Tack vare den slitstarka ytan kan nu nya hjulspår och märken enkelt tas bort vid daglig rengöring.

Kan man renovera ett sportgolv?

Att installera ett nytt sportgolv är en stor och dyr investering. För att nå en lång livslängd på golvet är det viktigt att löpande underhålla och ibland renovera golvytan. Vi på Renoveragolv har stor erfarenhet av att göra befintliga sportgolv som nya igen för under 1/3-del av kostnaden mot att lägga nytt!

Hur lång tid tar det att renovera ett golv?

Ofta anlitas vi att utföra uppdraget på helger eller över en natt. Kunden kan direkt flytta in utan att uppleva några störningar. Det går fort, inom 16 timmar har vi ytrenoverat en yta på ca 250 kvadratmeter.

Vad är installationsbehandling av nya golv och hur går det till?

Allt vanligare i dag är att fastighetsägare väljer att installations behandla plastmattan eller linoleumgolvet. De PVC-fria plastmattorna är mindre tåliga mot slitage och det fabriksskydd (PUR-lack) som mattorna har är mycket tunt. Genom en installationsbehandling som endast kräver nedan metodsteg säkerställs högsta skydd mot slitage.
Vi lämnar alltid ett fast pris/kvm; inga dolda eller extra kostnader tillkommer.
Därefter fortsätter vi med:

 • Neutralisering av matta
 • Lätt slipning
 • Moppning av matta
 • Lackning i två lager
 • UV-härda mattan
 • En mycket snabb process som vinner i längden
Vad är UV-lack?

Vi hjälper våra kunder att välja mellan åtta olika lacker utifrån behov och krav i verksamheten. Lacken härdas likt den plast som tandläkaren använder när din tänder lagas.

Exempel på våra lacker:

PU
Super PU
UV- PU
ESD-PU

Är det ekonomiskt att renovera golv?

Kostnadsbesparing på minst 50 % jämfört med utbyte av golvmatta.PUR-renovering spar både pengar och miljö. Vi utför golvrenoveringar genom att tillverka en ny golvyta på plats. De flesta golvytor har en PUR-lack som slitskikt. Vi använder produkter från flera olika lack-producenter. Nytt är att vi i samverkan med en producent i Sverige modifierat och förbättrat en PU-lack. Lacken har högre viskositet vilket ger mer skydd och den är enklare att applicera. Vi gillar att lacken tillverkas i Sverige. Det ger kortare leveranstid och är bättre för miljön.

Är det miljövänligt att renovera golv?

Efter en golvrenovering behöver golven inte längre konventionellt underhåll med Polish, vilket minskar både åtgång av produkter och onödiga kemikalier. Renoverade, lackade golv absorberar ca 50 % mindre smuts och är ca 80 % lättare att städa jämfört med polish- eller vaxade golv. Det ger en generellt hälsosammare miljö att vistas i och minskar även belastningsskador på lokalvårdare. (Mätningarna har gjorts med ATP.) Genom golvrenovering ökar också värdet på den ursprungliga golvinvesteringen i fastigheten. Miljöbesparing uppnås genom minskade transporter av mattor och deponering och nedbrytning av den utbytta golvmattan. Energibesparing genom att ingen ny matta tillverkas och att samtliga transporter av material minskar.

Kan man få en ny design på golvet vid renovering?

Spännande nytänk: modernisera och designa om genom renovering och färgläggning av befintlig golvmatta.

Hur underhåller man ett renoverat golv?

PUR renoverade golv och sportgolv bör skötas med liknande metoder som nya plast- och vinylmattor. För optimalt underhåll av dina nya ESD-golv rekommenderar ett ESD-kem.

Levererar och installerar ni golvsocklar?

För de kunder som fortfarande önskar ha socklar erbjuder vi Dölken Cuba flex life . En produkt bedömd av SundaHus med klass A.

Cuba flex life har en tidlös design passar alla utrymmen och alla typer av golv. Inga ytterligare lister krävs för att bilda de inre och yttre hörnen eller profiländarna. De mjuka, flexibla vägg- och golvläpparna anpassar sig till ojämnheten på respektive yta. Detta förhindrar skuggluckor och eliminerar behovet av omarbetning med silikon eller akryl.

Miljöfördelar:

 • HDMF beklädd med Polyblend som klarar av tuff miljö, med elastiska ”läppar” som sluter tätt mot golv och vägg.
 • Monteras med lim vi behöver därmed inte borra i betong eller slå i spikar i socklar.
 • Snabb och snygg montering
 • Klorfri

Tillgängliga storlekar:

 • Cubu flex life 40 med 40 mm höjd
 • Cubu flex life 60 med 60 mm höjd
 • Cubu flex life 80 med 80 mm höjd
 • Cubu flex life 100 med 100 mm höjd

Kommer i regnbågens alla färger inom RAL systemet.