Ta hand om dina golv.

Förläng livslängden på golvet.

PUR renoverade golv och sportgolv bör skötas med liknande metoder som nya plast- och vinylmattor

Liksom nya golvmattor i vinyl och pvc ska PUR-renoverade golv städas med torra metoder vid dagligt underhåll så långt det är möjligt. Dammsug eller moppa/ sopa golvet om det är lätt nedsmutsat. Effektiv är att moppa/torka golvet med en fuktig mopp, väl urvriden mopp alternativt en preparerad mopp kan användas. I kontor och allmänna utrymmen används städkemikalier, PU cleaner från Dr Schutz alt. Allrent, PH7. Följ rekommenderad dosering. Normal dosering av Dr Schutz PU-cleaner är 1:200.

Skydda ett renoverat golv:

Entré-mattor förhindrar att grus och smuts kommer in i lokalen. En lämpligt utformad entrélösning minskar slitage på era nyrenoverade golv. Vi installerar och säljer effektiva entrésystem.

Fläckar och övrig smuts kan moppas med fuktig mopp. Gärna en mopp med bra microfiber. Svårare fläckar skrubbas bort alternativt skuras bort i periodiskt underhåll. Använd singelskurmaskin och PU Cleaner, dosera med 1:50 eller minst 1:100 i ert periodiska underhåll av golven.

I en matsal där smutsen oftast sitter fast i golvet behöver det moppas två gånger dagligen. En gång med fuktig mopp följt av en gång med torr en mopp.

Våtutrymmen erfordras någon gång ett surt medel med pH 3-5 för att lösa bl.a. kalk och tvålbeläggningar. Viktigt! Följ doseringsanvisningen. Där starkare kemikalier har använts ska golvytan alltid neutraliseras med rent vatten i efterhand.

Sportgolv:

Sportgolv städas oftast med en städmaskin. Vit alternativt röd rondell. Städfrekvensen avgörs av hur stor belastning och aktivitet det är i lokalen. Flertalet av våra kunder använder städmaskin 3 – 7 ggr per vecka. Städkem med PH 9 – 10 används till daglig städning, periodvis behövs ett städkem med PH 10 -11. Följ doseringsanvisningarna. Används ingen städmaskin behöver hela sportgolvet efter torkas så att inga rester av rengöringsmedlet finns kvar på golvet. Vid fuktmoppning kan man använda sig av städmaterial som vi på Renoveragolv lagerför som är anpassat för PURrenoverade golv. Med vårt städsystem minskar risken för mikrorepor.
På sportgolv där det finns handbollslim, tuggummirester och allmänt hårdare nedsmutsat golv kan lokalt rengöras med Dr Schutz strip and Clean eller Waxremover.

Periodiskt underhåll:

En eller flera gånger per år bör ett golv skuras med skurmaskin. Vit eller röd rondell används. Kraven på periodiskt underhåll beror på verksamheten i lokalen. Används PU cleaner från Dr Schutz poleras det mesta av micro reporna bort. PUR-skiktet förstärks när det poleras med vår PU cleaner. Kontakta oss för varuprov. Torrpolering är en effektiv metod för att återställa slitageytor, gångstråk, avlägsna klack- och friktionsmärken. Utförs alltid direkt efter maskinell rengöring. Torrpolering minskar återsmutsning. Golven ska inte polish eller vaxbehandlas.

Allmänna råd:
 • Plastgolv PUR-renoverade golv skadas av lösningsmedel
 • Vid spill av olja, torka upp omedelbart då ytan kan bli missfärgad.
 • Svarta gummihjul och gummitassar kan missfärga golven.
 • Kontorsstolar skall förses med mjukare hjul av PU. Använd inte hårda hjul som är avsedda för textilmattor.
 • Golvskydd/tassar skall finnas på alla stolsben.
 • Tänk på att ljusa färger ökar städinsatsen.
 • Efter ett antal år slits även renoverade golv och ett nytt skyddslager av PU-lack kan skydda golvet. Detta arbete utförs av certifierad personal.
 • Skydda golvet sätt tassar på stolsben och använd rätt hjul till kontors- stolar. http://www.silentsocks.se/produkter 
  IKEA lagerför likvärdiga artiklar
 • Renoveragolv säljer unika skydd http://www.scratchnomore.com
Underhåll för ESD golv

Rengöringskoncentrat utvecklat specifikt för ESD-golv, i samarbete med elektroniktillverkare. Lämplig för daglig eller intensiv rengöring.

 • Lämnar inga spår eller ränder, och bleker inte golvets färg.
 • Accelererar avdunstning av vatten från ESD-ytor, tack vare sin speciella formel.
 • Utmärkta smutsbindande egenskaper, även vid feta avlagringar.
 • Fortsätter att bibehålla golvets ledande egenskaper.
 • Rekommenderas för alla typer av ESD-golv gjorda med PVC och epoxiharts före och efter behandling med Dr. Schutz ESD-system