Skapa eller rädda ett ESD-golv med oss
Optimala lösningar för alla ESD-golv!

Vi vet hur viktiga ESD-golv är!

“ESD” – elektrostatisk urladdning används i golv för att undvika uppladdning som överförs mellan golv till personal, maskiner och verktyg.

Renoveragolv erbjuder optimala lösningar för att skapa eller renovera antistatiska golv.

I lokaler där man arbetar med elektroniska produkter kan det vara av stor vikt att golvet är antistatiskt. Vi kan skapa eller renovera alla typer av ESD-golv.

Med hjälp av vårt ESD golvsystem blir golvet helt antistatiskt och det ser ut som nytt igen. Det renoverade golvet blir även hårdare och tätningen dämpar slitage från tunga vagnar, hjul och maskiner. Det renoverade golvet är miljövänligt eftersom det även blir multiresistent mot smuts och kemikalier och blir lättare att rengöra utan hårda kemikalier.

Att renovera ett ESD-golv är en låg kostnad i jämförelse med att installera ett nytt. Det renoverade golvet får en lång livslängd. Vi implementerar en snabb etablering utan störande buller och avbrott i den dagliga verksamheten.

Hur går det till att skapa eller renovera ett ESD-golv?

Före en golvrenovering:
Vi inspekterar golvet och tittar om ytan har förlorat sin ledningsförmåga. Golvet är förmodligen slitet med tydliga skomärken, smuts och repor. Eventuella tejprester och hjulspår gör även golvet svårt att städa.

Om golvet blivit antistatiskt eller om vi ska skapa ett helt nytt ESD-golv börjar vi med att slipa bort och rengöra missfärgningar, rester från fel rengöringsmedel och smuts grundligt.

Användning av transparent eller färgad lack:
Efter användning av Clean & Strip våtslipas golvet. Golvet är då fritt från damm och smuts så golvet kan målas med antingen ESD Base Coat eller ESD Colour Base – beroende på vilken efekt man önskar.

ESD Base Coat:
Gör det möjligt att bevara golvets befintliga utseende, då det är transparent med antistatisk funktion. Däremot används ESD Color Base om ett nytt utseende önskas på golvet.

Topplack ESD Topcoat:
Efter en kort torktid appliceras det översta lagret av det mycket slitstarka, ledande täckskiktet. Det ger ett långsiktigt skydd mot skador, smuts och säkerställer ett enkelt underhåll och rengöring.

Efter renoveringen:
Den antistatiska funktionen är återställd enligt IEC EN 61340-5-1 och ANSI 20.20 Det renoverade golvet ser ut som nytt igen och gropar och andra skador i golvet är utjämnade. Tack vare den slitstarka ytan kan nu nya hjulspår och märken enkelt tas bort vid daglig rengöring med mildare lösningar.

Hur lång tid tar det att få ett nytt godkänt ESD-golv?

Välj en ny kulör på golven! Hur snabbt ger vi er ett nytt godkänt ESD-golv? Inom 9 timmar från att vi börjat arbeta har ni ett golv ni kan gå på. 24 timmar senare kan det belastas med truckar och transportutrustning. Med vår PUR-primer skapar vi helt nya ESD-golv.