SPORTGOLV

Välj Guld, Silver eller Brons

Att installera ett nytt sportgolv är en stor och dyr investering. För att nå en lång livslängd på golvet är det viktigt att löpande underhålla/renovera golvytan. Vi på Renoveragolv har stor erfarenhet av att göra befintliga sport- och idrottsgolv som nya igen för under 1/3-del av kostnaden mot att lägga nytt!

Guldrenovering behövs när sportgolvet har skador, hål eller när mattan på några ställen rivits upp eller släppt från underlaget. Fortfarande är konstruktionen under sportmattan stabil.
Vi slipar och rengör hela sportgolvet. Kunden väljer de kulörer mattan skall målas med. Kanske väljer man att någon del av sportgolvet skall ha två olika kulörer. När det är klart målas nya sportlinjer. Vanligen fem olika sporter. Ovanpå detta lägger vi vår sport PU.

Silver väljs om linjerna är slitna/suddiga. Banan behöver en uppdatering. Det finns inte mycket skador, men troligen skomärken och grövre smuts som handbollslim.
Hela banan slipas och rengörs. Linjerna målas och arbetet är klart på två eller tre dagar. Överst lackas med vårt sport PU.

Brons köps av kunder som har en svårstädad sportmatta eller när sportgolvet är halt. Vi renoverar och skapar en ny yta med fotfäste för snabba och säkra förflyttningar. Arbetet utförs på en arbetsdag (10 timmar).

Se också nedåt på denna sida för referens-jobb. Dr Schutz sport PU är certifierat för sporthallar enligt DIN V 18032 och har använts på över 450 sportgolv i Europa de senaste fem åren. Ring oss och boka ett platsbesök!

 

Referensjobb Sportgolv

Anders Ljungstedts Gymnasium, Linköping

Ljungstedtska skolan i Linköping är en av de största skolorna i Sverige. Gymnasiet har en stor idrottshall på 650 kvm, som efter många års användning visade starka tecken på slitage. På grund av vikten av sportaktiviteter och evenemang för skolan beslutade staden att renovera golvet, så att det ser ut som nytt igen. Viktigt var också att det nyrenoverade golvet skulle bli både halksäkert för användare och lätt att rengöra. Man valde därför Renoveragolv i samarbete med Dr. Schutz Tyskland, världens ledande leverantör av renoveringssystem för sportgolv.

 

VD Björn Lindvall  berättar om renoveringen av Ljungstedska hallen i Linköping.

Före: kraftigt slitna linjer och golv

Efter: nya linjer och golv med exta lager skyddslack

Före renovering: kraftigt slitet golv med renoveringsbehov

Under renovering: slipat, lagat samt första lager lack pålagt

Efter renovering: PU sport lackat och nylinjerat. Golvet som nytt igen.