Renovera sportgolv!

Vi räddar även de mest slitna
sportgolven och återställer
dem till nyskick.

Renovera sportgolv - alternativet till att riva ut!

Ge gamla sportgolv ett nytt liv! Med Renoveragolv Sport Floor System kan gamla golv i idrottshallar och gymnastiksalar fräschas upp och helt omdesignas utan avfall, smuts och buller. Efter en renovering blir golvet som nytt, det får rätt friktion och tydliga uppdaterade linjer. Det går fort, är betydligt billigare och definitivt miljövänligare än att riva ut golvet.

Att installera ett nytt sportgolv är en stor och dyr investering. För att nå en lång livslängd på golvet är det viktigt att löpande underhålla och renovera golvytan. Vi på Renoveragolv har stor erfarenhet av att göra befintliga sport- och idrottsgolv som nya igen för 1/3-del av kostnaden mot att lägga nytt!

När vi renoverade sportgolvet i
Ljungstedska hallen

Anders Ljungstedts Gymnasium, Linköping

Ljungstedtska skolan i Linköping är en av de största skolorna i Sverige. Gymnasiet har en stor idrottshall på 650 kvm, som efter många års användning blivit väldigt slitet. För både kommunen och skolan var det av stor vikt att alla sportaktiviteter och evenemang skulle kunna pågå utan större uppehåll för ett golvbyte. Därav valde man att satsa på en golvrenovering istället som går fortare, är betydligt mindre kostsam men ändå ger ett resultat som ser ut som nytt igen. Viktigt var också att det renoverade golvet skulle bli både halksäkert för användare men också lätt att rengöra.

Följ med under renoverings alla steg i filmen nedan.

VD Björn Lindvall berättar om renoveringen av Ljungstedska hallen i Linköping.

Renovering av sportgolv - utförda projekt

Vi har utfört ett stort antal renoveringar under de senaste åren. Här nedan följer några före och efter bilder av våra projekt.
Kontakta oss för rådgivning för att hitta bästa lösningen för en renovering av just ert sportgolv.

sportgolv

Karlstad Kroppkärrsskolan - före.
Många skomärken och slitna linjer.

sportgolv

Karlstad Kroppkärrsskolan - under.
Nya linjer på gång.

sportgolv

Karlstad Kroppkärrsskolan - efter. Slipat, behandlat och tackat med SPORT PU.

sportgolv

Bosön Riksidrottsförbundet - före.
Mattan är smutsig och nött.

sportgolv

Bosön Riksidrottsförbundet - under. Mondomattan får en ny kulör.

Bosön Riksidrottsförbundet - efter. En del av idrottshallen är färdig renoverad.

sportgolv

Stockholm Innebandycenter - före. Kraftigt slitet med skador som behövde lagas och svetsas.

sportgolv

Stockholm Innebandycenter - under. Lacken blandas till med val av rätt friktion på golvytan.

sportgolv

Stockholm Innebandycenter - nästan färdigt. Sista lager med PU-Sealer läggs på.

Funderar ni på att renovera ett sportgolv?

De flesta sporthallar erbjuder aktiviteter och evenemang under större delen av året vilket innebär att ett sportgolv slits otroligt snabbt. Förmodligen är det ett av de golv som slits snabbast på väldigt kort tid. Ett bra underlag, med tydliga linjer och bra friktion är den bästa förutsättningen för alla idrottshallar.

Genom att välja en golvrenovering istället för att byta ut slitna golv sparar man både pengar och på miljön. En renovering går dessutom väldigt fort att utföra och mindre renoveringar kan vara klara så snabbt som på en dag. Vi på Renoveragolv bygger upp ett nytt starkt skyddande skikt på sportgolvet vilket i sin tur även minskar nytt slitage och den negativa påverkan på miljön som en helt ny golvläggning innebär. Vi slipar, rengör och PUR-lackar för ett optimalt resultat. Ofta anlitas vi att utföra uppdraget på helger eller över en natt utan att ni som kund upplever några störningar. Inga uppdragär för små och vi tycker att alla golv förtjänar en andra chans!

SPORT PU är certifierat för sporthallar enligt DIN V 18032. Maila eller ring och boka ett platsbesök så berättar vi mer om hur vi återskapar ett nytt PU-skydd och räddar ett sportgolv.