470 kvadratmeter på 4 dagar!

Arbetet på Ersta sjukhus fortsätter i full fart med ett nytt våningsplan och renovering av gamla golv. Den här gången har arkitekten önskat ett grönt golv, och vi har fått uppdraget att efterlikna en ny melerad vinylmatta från en annan leverantör. I sjukhusmiljöer är hygienen av yttersta vikt, och en av fördelarna med en golvrenovering är att golven blir hermetiskt förseglade. Detta ger en mycket hållbar och nötningsbeständig ytbeläggning som erbjuder långvarigt skydd. Med vårt system jämnar vi även av och tar bort skarvar och repor, vilket kraftigt minskar risken för bakterietillväxt.

En annan viktig aspekt i sjukhusmiljö är att alla gamla socklar måste avlägsnas, eftersom de ofta är en grogrund för bakterier. För att möta dessa krav monterade vi Döllken-socklar, speciellt utvecklade för sjukhusmiljöer, som tillåter ett fogfritt uppvik med vinylmattan. Detta bidrar ytterligare till en förbättrad hygienstandard.

En av de stora fördelarna med en golvrenovering är flexibiliteten att välja vilken NCS-färg man önskar. I detta fall valde arkitekten en gröngrå NCS-färg som bas. Därefter inleddes arbetet med att skapa den melerade effekten, vilket resulterar i ett golv som inte bara är funktionellt och hygieniskt utan också estetiskt tilltalande.

Vårdgolv under pågående renovering. Nya Döllken uppvik monterade

Det renoverade golvet bredvid den nylagda vinylmattan.

Golvrenoveringen påbörjas...

Golvrenoveringen påbörjas med att vi skär bort vissa spruckna och skadade partier av befintlig vinylmatta. Dessa lagningar spacklas sedan och jämnas av så att det inte blir några skarvar. Vi fick riva alla befintliga gamla socklar som kan vara risk för bakteriegrodd, för att istället montera döllken socklar. Dessa uppvik målas i förväg innan de limmas upp mot väggen för att underlätta hanteringen. Alla skarvar spacklas och slipas sedan för att ta bort minsta lilla veck. Därefter grundmålar vi med den valda NCS-kulören. Ytterligare ett lager färg appliceras och därefter är det dags att strö ut flingorna för hand över den våta färgen under den sista strykningen. Detta säkerställer att varje flinga är synlig och bidrar till den önskade melerade effekten på golvet, istället för att de sjunker ned under färgen. Efter att färgen och färgflingorna har torkat ordentligt applicerar vi en klarlack över ytan. Detta steg är avgörande för att säkra att färgflingorna fästs ordentligt på golvet och för att ge en jämn och skyddande yta. När lacket är torrt, slipar vi av hela golvet en sista gång för att jämna vilket säkerställer att den golvet är jämnt och slätt. Slipningen är viktig för att förbereda ytan för det slutliga skyddande topplacket och för att säkerställa att golvet har en professionell finish.

På fyra dagar renoverade vi totalt 470 kvadratmeter golv. Med en golvrenovering sparas resurser, befintliga golvbeläggningar återanvänds och därmed minskar behovet av nytillverkade golv.

Smart & Miljövänligt - Vi räddar golv!

Med vår permanenta PU-Sealer, blir golven hermetiskt förseglade och får en mycket hållbar, nötnings beständig, fogfri ytbeläggning med ett långvarigt skydd. Vi har även system för att jämna av och ta bort skarvar och repor vilket kraftigt minskar risken för bakterietillväxt. Renoveringen ger en multiresistent yta som är test dokumenterad smuts- och bakterieavvisande både på ytan, i fogar och svetsar och uppfyller kraven i INSTA 800. En professionell lösning som ger bättre inomhusklimat och arbetsmiljö med en hållbarhet på +10 år. Optimal för ytor med hög belastning av bakterier, såsom sjukhus, skolor, förskolor och livsmedelsindustrin.
Ring oss och boka ett platsbesök!