Grundfärger & flingor.

Allt började med att arkitekten ville replikera en befintlig golvmatta som redan hade en melerad effekt från sin ursprungliga tillverkning. Istället för att avlägsna det befintliga vinylgolvet till en hög kostnad, beslutade vi och kunden att renovera det. En av de stora fördelarna med en golvrenovering är att man har möjligheten att välja vilken NCS-färg man önskar. I detta fall valde arkitekten en rödbrun och en gröngrå NCS-färg som våra basfärger. Därefter påbörjades arbetet med att skapa den melerade effekten.

Från flinga till melerat golv.

Golvflingorna, som består av torkad färg, blandas i olika proportioner beroende på vilken färg som skulle vara mer framträdande. Flingorna sprids därefter jämnt över den våta färgen under den sista strykningen och det är viktigt att de appliceras för hand och inte blandas ner i färgen. Detta säkerställer att varje flinga är synlig och bidrar till den önskade melerade effekten på golvet. Efter att färgen och färgflingorna har torkat ordentligt appliceras en klarlack över ytan. Detta steg är avgörande för att säkra att färgflingorna fästs ordentligt på golvet och för att ge en jämn och skyddande yta. När lacket har torkat, slipas golvet en sista gång för att jämna ut ytan och säkerställa att den är jämn och slät och att inte flingorna upplevs som små knottror över ytan. Slipningen är viktig för att förbereda ytan för det slutliga skyddande topplacket och för att säkerställa att golvet har en professionell finish.
Det sista steget i denna process är att lacka med en skyddande klarlack över hela golvytan. Vi har en lösning som förbättrar golvets kvalité. Renovera golvet och skydda det med en permanent sealer som ger er en fogfri golvyta. Med Dr. Schutz PU-Sealer blir golven hermetiskt förseglade och får en mycket hållbar, nötnings beständig ytbeläggning med långvarigt skydd. Med vårt system jämnar vi även av och tar bort skarvar och repor vilket kraftigt minskar risken för bakterietillväxt.

Testytor av golv som förbereds med flingor och topplack.

Fördelar med detta tillvägagångssätt:

Unikt utseende: Genom att skapa ett melerat, fogfritt golv får man ett unikt och personligt utseende som skiljer sig från standardgolv och ger varje utrymme en distinkt karaktär.

  • Flexibilitet i design: Med möjligheten att välja från ett brett utbud av färger och skräddarsy blandningen av golvflingor kan man skapa precis den effekt man önskar, oavsett om det är subtilt eller iögonfallande.
  • Hållbarhet och enkel underhåll: Det applicerade topplacket ger inte bara en slitstark yta som skyddar golvet mot slitage och skador, utan gör det också enkelt att rengöra och hålla rent över tid.
  • Hygienisk lösning: Genom att eliminera fogar och skarvar minskar risken för att smuts och bakterier samlas, vilket gör golvet till en mer hygienisk lösning, särskilt viktigt i miljöer som sjukhus och vårdinrättningar.

Smart & Miljövänligt – Vi räddar golv!

Med en ytrenovering blir golven hermetiskt förseglade och får en mycket hållbar, nötnings beständig, fogfri ytbeläggning med ett långvarigt skydd. Vi har även system för att jämna av och ta bort skarvar och repor vilket kraftigt minskar risken för bakterietillväxt. Renoveringen ger en multiresistent yta som är test dokumenterad smuts- och bakterieavvisande både på ytan, i fogar och svetsar och uppfyller kraven i INSTA 800. En professionell lösning som ger bättre inomhusklimat och arbetsmiljö med en hållbarhet på +10 år. Optimal för ytor med hög belastning av bakterier, såsom sjukhus, skolor, förskolor och livsmedelsindustrin.

Ring oss och boka ett platsbesök!