Ett Sportgolv i Flen, Malmköpings kommun

Sportgolv är förmodligen ett av de golv som slits väldigt snabbt på väldigt kort tid. Vilket är förståeligt med tanke på hur mycket aktivitet en vanlig sporthall erbjuder under de flesta dagar på året. Visst kanske repor och andra märken inte är så störande men ett dåligt underlag kan också få andra konsekvenser för de som nyttjar golvet.

I det här fallet hade innebandyklubben i Flen klagat på att sportgolvet inte var jämnt, de upplevde också att det var gropigt och väldigt halt. När vi inspekterade sportgolvet fick vi snabbt en tydlig överblick över golvets befintliga skick, ett åtta år gammalt golv där mattan släppt från underlaget på vissa ställen och det fanns tydliga hål och repor.

sportgolv

Vi föreslog att hela golvet skulle jämnas av, en metod där vi installerar ett helt fogfritt sportgolv. Vi graderar alltid våra renoveringar mellan Guld, Silver och Brons där guldrenovering behövs vid extra mycket slitage.

Flens sporthall var i behov av en Guldrenovering och vi började med att skära ut bitar där det var störst skador på sportgolvet samt där mattan släppt från underlaget. Underlaget rengörs då från smuts och gamla limrester och slutligen fäller vi in och limmar dit en sportmatta likt original mattan som även har samma tjocklek som originalet. Det tar ca ett dygn för det nya limmet att torka och dagen efter svetsar vi skarvarna. Därefter är det dags att slipa av hela ytan. Ett speciellt moment som vi adderade på detta golv var att vi avjämnade golvet med ett fogfritt golv, detta för att få mattan helt jämn. Efter slipning och avlämning städas golvet så att det blir helt trott från smuts och dam.

Nu börjar Sportgolvet ta form

I det här skedet av renoveringen brukar vi säga att vi kan se ett nytt sportgolv träda fram. Vi väljer nämligen kulör och här är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Sportklubben i Flen valde en ljusare blågrå nyans för att matcha de fina trädetaljerna de har I sporthallen. Mattan målas med en roller, ungefär som när man målar en vägg. När det är klart behövs nya linjer. I det här fallet blev det fem olika kulörer för fem olika sporter.

Sista finishen

När sportgolvet är färdigt lackar vi det två gånger med Dr Schutz Sport PU. Det är en lack speciellt utvecklad för just sportgolv som ger ett långvarigt skydd. Dr Schutz sport PU är certifierat för sporthallar enligt DIN V 18032 och har använts på över 450 sportgolv i Europa under de senaste fem åren.

Före renovering

Efter Guldrenovering

Efter fem dagar är sportgolvet som nytt

Sportgolvet i Flen tog fem dagar att renovera från början till slut till en 70% lägre kostnad i jämförelse med att lägga ett helt nytt sportgolv. Efter renoveringen absorberar golvet ca 50% mindre smuts än ett nylagt golv och mätningar som gjorts visar på att det 80% lättare att städa.

Flens Kommun, Malmköpings Sporthall, 1070 kvm, Guldrenovering. Arbetet utfördes under 5 dagar.

Vi renoverar dina sportgolv utan att riva ut dem

Låt gamla sportgolv lysa i ny prakt! Med Dr. Schutz Sport Floor System kan gamla golv i idrottshallar och gymnastiksalar fräschas upp och helt omdesignas utan smuts och buller.

Att installera ett nytt sportgolv är en stor och dyr investering. För att nå en lång livslängd på golvet är det viktigt att löpande underhålla/renovera golvytan. Vi på Renoveragolv har stor erfarenhet av att göra befintliga sport- och idrottsgolv som nya igen för under 1/3-del av kostnaden mot att lägga nytt!

Med hållbara och kostnadsefektiva metoder förnyar vi utseendet och förbättrar funktionen av befintliga golv. Renoveragolv har sedan 2016, restaurerat över 80.000 kvm golv med Dr. Schutz system. Vi slipar, rengör och PUR-lackar befintliga golvytor såsom plastmattor, linoleumgolv, trägolv, esd-golv, industrigolv och sportgolv. Våra metoder är efektiva, hållbara, bättre för miljön och mer ekonomiska.